Tuesday, July 14, 2015

Kesäkuu 2015



                                     - kuin vettä selkään


Tämän kesän säät tuovat harvinaisen hyvin mieleen sijoittamisen ja ajoittamisen vaikeuden. Markkinoilla eli mökillä on oltava koko ajan. Kesä on ollut kahtena päivänä, eräänä maanantai-iltapäivänä ja sitten viime viikolla, kun nukuin pitkään. Muun ajan on satanut lähes kaatamalla. Jos emme olisi olleet paikalla, olisimme luulleet että ilma on ollut huono.

Kaupat kesäkuussa 2015

Jatkoin Kiina-uutisten runteleman Kone Oyj:n osakkeiden tankkaamista. Erät ovat pieniä ja tarkoitus on ostaa laskevaan hintaan yhden euron pykälällä alaspäin. Alle viime kevään hintoja tuskin mennään, mutta reilumman kokoisia kauppoja voinee tehdä vasta alle 30 euron tasoilla. Kone on edelleen erittäin kallis ja näkyy olevan myös kurssiherkkä. 

Yleisesti ottaen Kiinan markkinat  ovat huono mittari minkään yhtiön arvon määrittelylle. Kuplia siellä on, mutta ilmeisesti myös viranomainen on sorkkimassa kehitystä, joten tehokkuus on kaukana.

Toisalla Kissinger sivaltaa Kiinasta tyylikkäästi:

"Kissinger sanoo Kiinasta selostaessaan keskusteluja Tshou Enlain ja Maon kanssa, ettei Kiinassa ole ilmennyt periaatteellisia yhteiskunnallisia muutoksia viimeksi kuluneiden 3 600 vuoden aikana. Sellainen muutos ei ollut esimerkiksi niin sanottu kommunismi. Siinä olen eri mieltä Kissingerin kanssa, että mielestäni Mao oli Hullu keisari."
(Kemppinen 3.7.2015)

Silmiini sattui Anders Oldenburgin kriittinen kommentti Kone Oyj:n toiminnasta ja siitä, ettei pienosakasta juuri oteta huomioon. Ajatus  liittyy Partek-kauppaan ja yhtiön käyttöä suvun perimysriitojen välikappaleena.

Sijoittajan muistin oletetaan olevan pitkä ja täytynee tutkia Koneen filosofiaa enemmänkin. Olen aiemmin suositellut John Simonin kirjaa Pekka Herlinistä ja teen sen uudelleen. 

Aika näyttää onko nyt toinen aika.

3.5.2015        O KNEBV 15  a' 38,13
17.6.2015      O KNEBV 20  a' 36,49

26.6.2015      O VAIAS  25  a' 24.00

Koneen osuus salkussa oli kesäkuun lopussa 8,02% ja keskihinta nousi hiukan (31,96e).
Vaisalaa on 1,3% ja keskihinta laski (24,42e).

Osingot kesäkuu 2015



Osinkokertymä 2012-2015

Osinkojen nettokertymä on nyt noin 350 euroa kuukaudessa.
Olen siis matkalla puoliväliin tavoitteesta saada tuhannen euron  kuukausitulo nettona. Todennäköisesti nälkä kasvaa syödessä.

Salkun tuotto vuoden alusta on noin 18%.





















______________________________________________________________

Sivun katselut viime kuussa
8 911

2 comments:

  1. Tuo postaamasi taloussanomien linkki on varmasti paras artikkeli, mitä olen kyseisessä sivustossa nähnyt. Mielenkiintoista mietintää Suomen talouselämän historiasta muutenkin, kiitos!

    ReplyDelete
  2. Jokos PG alkaisi myös mielestäsi olla tankkaushinnoissa?

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos