Wednesday, July 3, 2013

Alkuvuosi miinuksella humputtelun takia

täällä aurinko iskee suoraan ihmisten selkiin 
mutta öisin kuu imee 
ihmisten kasvot itseensä

- Hai Zi






Kevät ja kesä ovat olleet kiivasvauhtisia reaalielämän puolella, joten salkun raportointi on jäänyt retuperälle. Keväällä vietimme kivan mutta kalliin loman Hollannissa, missä ainakin Amsterdamin hintataso aiheutti lompakkoon edelleen tuntuvan loven. Ehkä olemme liian maalaisia loistohotelliin, jossa henkilökunta teki asennon aina kun onnuimme paikalle, aamulla oven rivassa oli Financial Times ja kotihengetär kyseli kolmesti päivässä, onko kaikki ihan varmasti hyvin. Kalja oli naurettavan kallista ja annokset kuin kärpäsen lika isolla lautasella.
Jos tuo on rikkaiden elämää, mieluummin möyrin mökillä, jossa vesi kulkee kun Kinski juoksee.                        

 Sijoitussalkussa on alkuvuoden aikana ollut pientä liikettä. Touko- kesäkuussa pelot korkotason nopeasta noususta saivat varsinkin riskisimmät  kiinteistösijoitukset syöksymään ja irrottauduin hallitusti Armour Residential REITistä (ARR), jonka tase vajoaa ja yhtiö saattaa olla todellisissa vaikeuksissa. Heiluntaa salkkuyhtiöissä on ollut muutenkin.

REIT-rintamalla MFA ja Realty Income jatkavat prskuttamistaan pienen notkon jälkeen. Suomesta otin kyytiin Cityconin ja seurailen myös Technopolista; samoin tuumin lisäostoja MFA:sta.  Pahaksi onneksi käteistä ei kesädippiä varten ole -syynä visan vinguttelu Amsterdamissa.

Kohdassa muut asiat Nokiasta on paljon ollut puhetta mutta NSN:n osto ei taida enää pelastaa, varsinkin jos myös Oulun tehdas myydään bulvaaneille, mikä olisi kehitysyksikölle lopullinen niitti ja älyttömyyden huippu. Ääliörallin emmeet kuitenkin saatiin kasaan. Epävakautta Nokialta on totuttu näkemään sen(kin) jälkeen kun "Seppo" on hypännyt lautalle. Technopolis otti ilmeisesti turhaan osumaa Renesasin lopettamisuutisen takia. Talvivaara menee omaa surullista tietään, joten sepä siitä. Onko kymmenen vuoden kuluttua pörssissä en uskalla sanoa.

Nettotulos tammi-kesäkuusta jää lievästi plussalle, mutta kun rehellisyyden nimessä pannaan mukaan kulutusvelka, tappio on -2,49%. Kun katsotaan annualisoitua tuottoa, se näyttäisi olevan Nordnetin puolella 13% ja Seligsonin salkussa 14%.





                                                                                                                       
















Nordnet.









Kevään osinkokertymä oli jo mukavasti 2076 euroa, mistä verojen jälkeen jäi uudelleen sijoitettavaksi 1668 euroa. Kuukausikertymä on nettona 278 egeä, mikä alkaa jo tuntua, jos siistimmin eläisi. Lisäksi kuukausisijoitus jäi noin 564 euroon ja sillä tasolla jatkan. Nordnetin ETF-sopimus on edelleen voimassa. Nyt vietetään kesää Oulujärven maisemissa ja annetaan rahan tehdä työtä.                                                      

                                                                                                                                                                     


Jos joku ihmettelee, miksi asetan sijoitusomaisuuden osaksi luottokorttivelan, syy on seuraava: se kuuluu osaksi sijoitustoimintaa. Kokeilimme vallan piruuttamme, osaammeko myös tuhlata niitä säästettyjä pennosia. -saada elämään säihkettä ja glamouria... Kyky hyödyntää saavutettuja varoja lienee myös kyky. Elämä ei ole pelkkää kituuttamista.

Kun  (ja jos) on varaa.











No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos